top of page

טיפים למתחילים ביורוראק

יורוראק הוא סטנדרט תעשייתי שאומץ ע"י דופפר ואנלוג סיסטמס בשנות התשעים.
מאז עשרות אם לא מאות חברות אימצו את הסטנדרט ופיתחו מוצרים מתאימים לתחום.הסטנדרט מגדיר גובה של כל מודול כ3u והרוחב של המודול מוגדר בHP.ככל שיש יותר HP ככה מודול רחב יותר.84HP הינו הרוחב הסטנדרטי שמתאים לראק ציוד 19" של אולפנים מסחריים.רוב הראקים הבסיסיים שמתחילים איתם הם לרוב ברוחב 84HP מה שמאפשר גדילה מספקת בתור התחלה ואפשרות להיתרחבות בהמשך.

אז החלטתם שאתם רוצים להיכנס לעולם המודולאר והיורוראק בפרט,עכשיו עולה השאלה הברורה, "איפה מתחילים? " .התשובה לשאלה הזאת לא ממש מסוגלת להיות יוניברסילית מכיוון שזה נוגד לחלוטין את הרעיון של מודולאר שהוא חופשיות מירבית,כל גבר או אישה יוצרים את הפאץ שמתאים להם,בונים את הסינטיסייזר של החלומות שלכם,זה כל הרעיון של מודולאר,לאפשר לך לערבב חלקים של יצרנים כדי לבנות את המערכת שאתה רוצה במיוחד בשבילך,לכן בשביל לענות נכון או לכוון נכון צריך לדעת מה בעולם היורוראק מושך אותך ואיזה סגנון מוסיקה אתה רוצה לעשות,מה שיטת העבודה האהובה עליכם(חלק יעדיפו לעבוד עם סיקוונסרים חיצוניים ובלי כל סינכרון למחשב,חלק ירצו סינכרון מלא למחשב ונוחות מירבית,הכל תלוי היוצר של המערכת והשאיפות שלו.לכן קשה מאוד לספק תשובה אחידה לשאלה הזאת אבל נתחיל מהבסיס שחובה בכל יורוראק או מודולאר בכלל.

מארז וחשמל ליורוראק

מארז וחשמל - 
כל מערכת מודולארית או מערכת של יורוראק צריכה מארז להכיל את המודולים שמתאים לסטנדרט של יורוראק ומערכת חשמל כדי לספק חשמל לכל המודולים שנרצה להביא למערכת.הסטנדרט של יורוראק מבחינת מתחים הוא ספק עם +12וולט.
-12וולט
+5וולט
על כל מודול יהיה רשום מה הצריכה שלו באמפרים והחישוב של האמפרים הוא הכי פשוט וידידותי למשתמש שניתן,פשוט מחברים בין כל ה+12וולט של המודולים שלכם ואז רואים מה הספק שצריך לתמיכה במודולים שאתם רוצים.לרוב מומלץ להשאיר כמה אמפרים משוחררים כדי שהמודולים יוכלו לעבוד בפוטנציאל מלא.
כאשר מתכננים מערכת לראשונה צריך לקחת בחשבון כמה פקטורים.
1.כמות האמפרים של הספק.
2.רוחב המארז בהשוואה לכמות המודולים,מוגדר ב HP.
3.כמות השקעים או יציאות חשמל למודולים,לעיתים נגיע למצב שסיימנו שורה מלאה של 84HP אבל לא התקרבנו לצריכת אמפרים של הספק אבל לא נשארו לנו יציאות חשמל או מקום להוסיף מודול לראק,במצבים כאלה ניתן פשוט להוסיף כבלים מפצלים לספק ,להוסיף עוד זוג ריילים עם אוזניים ולהוסיף את המודולים לשורה השנייה שלנו,הכל עדיין על אותו ספק מקורי.העיקר שאנחנו לא עוברים או מתקרבים יותר מידי לצריכה המלאה של האמפרים של הספק.
ניתן להזמין מארזים יותר צריך מ84HP או רחבים יותר מ84HP,הכל תלוי בשאיפת היוצר והרצון לבניית המערכת לפי טעמך האישי.
לאחר שנבחר מארז ברוחב לבחירתנו וספק לטעמנו נוכל להתחיל את הבנייה של המארז.הדבר היחיד שצריך להוסיף למערכת חשמל זה שנאי חיצוני שמתאים לארץ,חלק מהראקים מגיעים עם שנאי מותאם וחלק יצטרכו שנאי מקומי פשוט(ניתן לפנות אליי להיתייעצות בנושא)
לאחר שסיימנו לבנות את הראק ולהתקין את החשמל הגיע השלב הכי כייפי,לחבר את המודולים,גם כאן צריך לשים לב שמחברים הכל כראוי,הסטנדרט של יורוראק קובע שהחוט הורוד סמסמן את ה-12וולט צריך להיות למטה בהשוואה למודולים,במצב הזה חשוב לוודא שני פקטורים,
-כבל חשמל מתחבר לשני צדדים,צד אחד מתחבר למודול,צד שני מתחבר לבאס או כבל חשמל של הספק כוח,ברוב הספקים היום כבר הוסיפו חריץ לפין פלסטיק כדי לוודא שלא נחבר את החשמל הפוך אבל במקרים שאין כזה פין הגנה מומלץ לשים לב ולנהוג בזהירות,אם במקרה קיבלתם מודול שהכבל חשמל לא מחובר בצד של המודול
חובה לחפש את הסימון של היצרן לכיוון הנכון של הפס הורוד,שני הפקטורים האלה חשובים מאוד כי אם לא תחברו את החשמל ואת המודול כראוי ותדליקו את הספק,תשרפו את המודולים שלכם במערכת,חשוב מאוד!!!! אין אחריות של יצרנים על מודולים שרופים,אין יצרן אחד ביורוראק שמוכן לטפל במודול שרוף לכן תקראו את ההוראות היטב לפני חיבור והפעלה של המודולים לחשמל,במארזים של טיפטופ יש אינדיקטורים שמראים לך האם חיברת נכון או לא נכון את המודולים,בשנייה הראשונה של ההדלקה אמורים להידלק 3 נורות,אם כעבור חצי שנייה עד שנייה הנורות לא נדלקים,כבו מיד את המערכת!!! חפשו איזה מודול חיברתם לא נכון ונסו שנית,אם יש ספק לגבי תקינות הספק נתקו את כל המודולים ונסו להדליק את הספק לבד.מודולים שמשאירים במעגל חשמל הפוך יותר משתי שניות כבר שרופים לחלוטין,יש מעט מאוד מודולים במערכת היורוראק עם הגנות מפני חיבור חשמל הפוך.
פקטור חשוב נוסף ואחרון לחשמל!!!!! מודולים של קוויגמן משום מה מגיעים עם סטנדרט הפוך,כלומר הפס הורוד הוא למעלה,בכל שאר החברות והסטנדרט הרישמי הוא שהפס הורוד למטה אבל במודולים של קוויגמן הפס הפוך,חובה לקרוא את הוראות ההתקנה והפעלה של כל מודול לפני התקנתו כדי למנוע אי נעימויות של מודול שרוף!!!

אז סיימנו לבחור את המארז שלנו,את הגודל,את העיצוב,את כמות האמפרים ואנחנו מוכנים לשלב הבא,מודולים! 
אז "איך בוחרים?","איזה מודול?","מאיזה חברה?","כמה להביא בתור התחלה?",כל אלה שאלות שעולות לכל מתחיל פעם ראשונה ואני אנסה להפשיט את זה כמה שיותר.
 לכל אדם יש מערכת אחרת באולפן,לחלק יש סינטים כבר כשהם מתחילים את המערכת המודולארית וחלק מתחילים ישר ממודולאר ואין להם שום כלים חיצוניים בנוסף.
למי שיש סינטים אנלוגיים נוספים באולפן או פדלים,מומלץ לבדוק האם יש להם כניסות ויציאות של סיוי וגייט,האם יש כניסה לפילטר של הסינטי והאם יש שליטה כלשהיא שמאפשרת שילוב בין הכלים(בחלק גדול מהמקרים יש),האם יש ממיר מידי לסיוי בסינטי הקיים ועוד.כל הפקטורים האלה מאפשרים לנו להתחיל עם מעט מודולים ועדיין מאפשר שילוב בין הגורמים ושימוש בסטאפ מינימלי בתור התחלה כדי להכיר את עולם היורוראק בפרט.
אם באולפן אין סינטים אחרים או פדלים אז רוב הסיכויים שמומלץ להתחיל עם יותר ממודול אחד כדי שנוכל גם לעשות עם המודול משהו בזמן שאנחנו שוקלים איך להרחיב את המערכת.
הפקטור השני שמאוד חשוב בבחירת המודולים הוא צורת העבודה שאנחנו רוצים.

שיטות עבודה ביורוראק

צורות העבודה האפשריות היום ביורוראק ומודולאר הם נרחבות מאוד ומאפשרות צורות עבודה אולד סקול או נוחות מירבית בהתאם לעידן של היום ולדרישות של היוצרים.

עבודה עם סיקוונסר חיצוני - 
ניתן לעבוד לגמרי עם סיקוונסר חיצוני ועל ידי כך לא להיסתכל על המסך כאשר יוצרים אלא על המערכת המודולארית,חלק גדול מהסיקוונסרים היום בשוק יכולים להיסתנכרן למערכות עריכה עם מעט עבודה לדוגמא הביטסטפ של ארטוריה,סירקדיין רידם של טיפטופ אודיו,הסיקוונסר באמא32 של מוג ועוד רבים אחרים.בנוסף יש ממשקי מידי רבים היום שמוציאים סיגנלים של שעון דרך מידי ולהשגת סינכרון מירבי ומדויק בין כל הסיקוונסרים במערכת.

עבודה עם מערכת עריכה כגון קיובייס,לוגיק,פרוטולס ועוד - 
כאשר רוצים לעבוד עם מקלדת שליטה או לשלוח פקודות מידי ממערכות העריכה ולנגן על המערכת המודולארית צריך מודול שממיר מידי לסיוי וגייט.בהרבה מאוד סינטים וסיקוונסרים היום יש את האפשרות הזאת מובנית בתוכם ואם רוצים אפשר גם להביא ממירים כאלה חיצוניים ליורוראק או כקופסא אחת חיצונית למחשב.
ההבדלים בין המכשירים הם לרוב בכמות היציאות,ברמת ההגדרות שניתן להגיע עם כל ממיר מידי לסיוי,הרזולוציה של הציפ המרה(8ביט,10ביט,16ביט),איזה חיבור יש על המודול(מידי,יואסבי) וכמות האפשרויות הנוספות שמכילים כל מודול,לדוגמא היארנס של מיוטבל מכיל גם סטפ סיקוונסר מובנה בממיר מידי לסיוי.
ישנם גם ממירים של מידי לגייטים ומידי לקלוק כדי לספק שליטה במערכות תופים חיצוניות או לשלוח סיגנל שעון לסיקוונסרים אנלוגיים.הכל מאפשר שליטה מירבית במערכת היורוראק שלך.


עבודה עם הכרטיס קול בתור ממיר מידי לסיוי וגייט - 
יש כרטיסי קול ומודולים שמאפשרים שימוש ביציאות של הכרטיס קול שקיים אצלנו באולפן לשליטה ונגינה על המערכת המודולארית בזמן אמת,לשם כך דרוש כרטיס קול עם יציאות דיסי קאפלד(הסבר במילון מושגים) ועם כניסות בהתאם,בפועל זה אומר שהכניסות והיציאות של הממיר צריכות לאפשר מעבר של סיגנלים של דיסי כדי שתוכל לשלוט בעזרת הכרטיס קול שלך במערכת המודולארית ישירות.
כרטיסי הקול של מוטו מסוגלים לבצע את ההמרה הזאת ויש אפשרות לעבוד עם תוכנה של מוטו שנקראת וולטה שמאפשרת שליטה בעזרת הכרטיס קול ומקלדת שליטה על מערכת היורוראק שלך.
בנוסף למוטו יש עוד שתי תוכנות שעובדות עם הכרטיס קול שלך לשלוט על המערכת המודולארית שלך,אקספרט סליפרס מייצרים תוכנה שנקראת סיילנט ויי,התוכנה דומה מאוד לוולטה ולתוכנה השלישית ומאפשרת שליטה מלאה ואפנון של המערכת המודולארית שלך דרך הכרטיס קול שלך,לאקספרט סליפרס יש גם מודולים שמספקים יציאות דיסי מותאמות כדי לחבר עם הכרטיס קול שלך(במקרים שבהם יש בכרטיסי קול יציאות דיגיטליות לא בשימוש,לדוגמא adat lightpipe ו Spdif).
התוכנה השלישית נקראת סיוי טולקיט של ספקטרו אודיו,חברה קטנה מאוד מאיטליה,המקודד והבעלים של החברה כל הזמן משדרג את התוכנה ובהחלט מומלץ למי שיש ממיר עם יציאות מתאימות.למי שאין ממיר עם יציאות מתאימות לשליטה על היורוראק שלו ועדיין רוצה לשלוט דרך הכרטיס קול,מומלץ להביא את אחד מהמודולים של אקספרט סליפרס.

לכל אחת מהשיטות יש יתרונות וחסרונות,יש אמנים שמעדיפים לעבוד חיצונית,רק עם המערכת המודולארית ומערכת העריכה מתפקדת כמכונת הקלטה בלבד ויש כאלה שיעדיפו לעבוד מול המחשב או בשיתוף מלא עם המחשב,כל אחד לפי מה שמתאים לצורת העבודה המועדפת עליו,כיום כמעט ואין דבר שיורוראק לא יכול לעשות.
לכל שיטת עבודה יש דרישות שונות,כלומר כלים אחרים שאנחנו צריכים לקנות כדי לעבוד ככה,בעבודה חיצונית דרוש סיקוונסר חיצוני בסגנון הביטסטפ פרו,סירקדיין רידם,טריגר ריוט ועוד,בנוסף אם נרצה להישתמש רק בקלידים כדי לנגן על המערכת נצטרך גם ממיר מידי לסיוי כלשהוא לדוגמא המודול של יארנז של מיוטבל אינסטרומנטס.
כאשר רוצים לעבוד עם תוכנת העריכה יש כמה אפשרויות,אפשר להישתמש במערכת עריכה בתור סיקוונסר אם יש את אחד האפשרויות שהוסברו למעלה ואז אין צורך בסיקוונסר חיצוני,מצד שני אפשר לעבוד בשיתוף פעולה עם סיקוונסרים חיצוניים כגון הביטסטפ והסירקדיין רידם ותוכנות כגון וולטה או סיילנט וויי להשגת שליטה מלאה על המערכת הן מבחינת סיקוונסינג והן מבחינת נגינה בזמן אמת או שליחה פקודות מידי המרה למתחי שליטה במערכת היורוראק.בסופו של דבר,היום ביורוראק השמיים הם הגבול,רק צריך להבין את הכלים שאנחנו צריכים כדי להגיע לצורת העבודה המועדפת עלינו.

דוגמאות של מערכות

אחרי שהבנו איזה מערכת חשמל אנחנו רוצים,בנינו אותה,הבנו באיזה צורת עבודה אנחנו רוצים לעבוד ומה הכלים שאנחנו צריכים או חסרים לנו כדי לבטא את זה אנחנו יכולים להיתקדם לשלב הכייפי באמת,שלב המודולים השונים והסאונד שלהם.
אם חשבתם עד עכשיו שיש המון אפשרויות להתחלה,כאן הגענו למקור כל הבעיות,"איזה מודול לבחור?","איזה חברה?" כמה למה ועוד שאלות שבסופו של יום משאירות אותנו מבולבלים,היום יש שפע אדיר של חברות יורוראק,חברות קטנות ומתחילות שברשותם רק מודולים בודדים או חברות ענקיות כמו דופפר עם קו מוצרים של מעל 300 מוצרים,מעל 100 מודולים ליורוראק.אז לכאן עניין מאוד סובייקטיבי שהוא טעם אישי,מה הטעם האישי של כל אחד,מה הוא רוצה להוציא מהמודול,בסופו של דבר עם ראש מספיק יצירתי אפשר לעשות מכל מודול כמעט כל דבר(לא צוחק בכלל) אבל תמיד כדאי לחשוב גם מבחינת יעילות,אומנם אני יכול לייצר קיק עם שרשרת של אוסילטור סינוס,מעטפת ופילטר,לפעמים גם עם מעטפת ופילטר בלבד,אבל אם אפשר להשיג את זה ממודול אחד זול יותר ומיועד לזה אז למה לא? 
שלא כמו בעולם הדיגיטלי הפנימי,העולם החיצוני מגביל אותך במובן שאם אתה רוצה לבצע פעולה,צריך בשביל זה מודול,ככל שאתה רוצה לבצע יותר במקביל ככה תצטרך יותר כלים,לכן חשוב לבנות את המערכת עם חשיבה על מקום,עלות וכמובן איכות המוצר.


יש לי כמה המלצות בנושא כיוון ראשוני - 

קונספט קול מלא אחד מונופוני - אם רוצים לשלוט על אוסילטור אחד בדומה לסינטי אנלוגי מונופוני נצטרך את המרכיבים הבאים,אוסילטור,פילטר,מגבר ויסיאיי,מעטפת אחת או שניים(למגבר ולפילטר) וכבלים לחיבור בינהם,מעבר לזה הם יצטרכו לקבל סיגנל של סיוי(איזה תדר לנגן) וגייט למעטפת(בשביל לקבוע למעטפת מתי להתחיל לנגן ומתי להפסיק)
אם כבר קנינו ממיר מידי לסיוי כלשהוא או יש בידינו סינטי עם ממיר כזה ויציאות בהתאם אז כל מה שתצטרך בראק הראשוני שלך זה את המרכיבים שציינתי בתור התחלה.
דוגמאות לקול מונופוני אחד - 

-אוסילטור זי3000 של טיפטופ אודיו או כל אוסילטור אחר.
-פילטר זי2040 של טיפטופ אודיו או מבחר אחר של פילטרים(חלק מהפילטרים מכילים גם ויסיאיי וחוסך עוד מודול בשרשרת,חלק לא ולכן חשוב לוודא.
-ויסיאיי של דופפר,ורבוס,אריקה סינת ועוד.
-מעטפת זי4000 או כל מעטפת אחרת שנבחר,מודול בודד,מודול עם כמה מעטפות או מעטפות מורכבת יותר מadsr.הכל קיים.


קונספט סינטי מלא מונופוני - אם נרצה לשחזר לדוגמא סינטי בסגנון מינימוג מודל די היום אפשר לבנות הכל מחדש ומודולארי.המלצה אחת שלי היא חברת אייגיאייץ סינת עם המערכת מינימוד שמשחזרת את המעגלים המקוריים של מוג מודל די הגרסה הראשונה.באתר שלהם ניתן למצוא הסבר מדויק איזה מודולים צריך כדי לבנות את המוג מחדש,בגדול ההסבר הוא דיי פשוט,צריך שלושה אוסילטורים בדומה למוג המקורי,פילטר אחד,מיקסר אחד,ויסיאיי אחד(בחלק מהפילטרים קיים ויסיאיי פנימי לדוגמא הויסיאף של טיפטופ אודיו או הריפלס של מיוטבל אינסטרומנטס)בנוסף היה למוג מעגל גלייד ונויז.ניתן לבנות מינימוד מודל די או כל סינטי אחר שאהבתם ורציתם לבנות רק בצורה מודולארית.מבחינת עלות ומבחינת אפשרויות ביטוי נרחבות יש יתרונות ברורים ליורוראק לעומת סינטים קלאסיים ישנים שעולים היום הון לא קטן,קשים מאוד לתמיכה,עם מצבי רוח בשל רכיבים אלקטרונים ישנים מאוד ונדירים מאוד להשגה.
מהיותם סינטי מובנה עם חיווט מובנה הם למעשה מאפשרים פחות יכולות ביטוי מאשר מערכת מודולארית זהה.
דוגמא למודולים לקונספט מלא מונופוני - 

-אוסילטור זי3000 של טיפטופ אודיו.
-פילטר ויסיאף2040 של טיפטופ אודיו.
-מעטפת זי4000 אחת או שניים.
-פילטר פור פול של ורבוס.
-מולטימוד פילטר של דופפר.
-זידיאספי של טיפטופ אודיו כשרשרת אפקטים.
-סירקדיין רידם של טיפטופ אודיו.
-יארנז של מיוטבל אינסטרומנטס.
-בריידס של מיוטבל אינסטרומנטס ועוד רבים אחרים.


קונספט מערכת תופים מודולארית - היום יש לטיפטופ ושלל חברות אחרות מודולים של מערכות תופים,מערכות תופים 808 ו 909 הן הפופולאריות ביותר והיום עם המודולים של טיפטופ בהחלט ניתן להגיע לשלל צבעים נוספים מעבר למערכות תופים המקוריות,למי שחיפש את המערכות תופים האגדיות,אין המלצה טובה יותר מהמערכת של טיפטופ בתור התחלה,ההבדל במחיר ובאפשרויות הנוספות,הרכיבים האיכותיים והבנייה חסרת הפשרות והכל במחיר הרבה יותר אטרקטיבי מאשר מערכות התופים הישנות והמקוריות.מעבר למערכות 808 ו 909 יש שלל מודולים של חברות כמו קוויגמן,אודיו דאמג ועוד שמייצרות מודולים תופים משלהם ולא מנסות לחקות שום מערכת אחרת מלבדם.הכל מומלץ לפי שאיפת היוצר,לטעמי האישי הטיפטופ הוא כל מה שאני צריך.צריך לזכור שבגלל שהמערכת מודולארית ניתן למעשה לבנות היום מערכות שמעורבבות בין מודולים של 808 ו 909,כלומר אם אהבתם את הבייסדראם 808 יותר אבל את ההאטס 909 ניתן למעשה לבנות איזה מערכת שרק תבחר לפי טעמך האישי ועם אפשרויות נרחבות יותר מהמקור.מאוד מומלץ לכל מי שמעוניין לבנות מערכת תופים מודולארית.כאן ניתן לשלב בין כל המודולים השונים שנמצאים באגף המודולים לתופים בחנות.

קונספט שרשרת אפקטים חיצונית - ניתן להישתמש ביורוראק לבניית מערכות אאוטבורד חיצוניות,זה אידיאלי לכל מי שרוצה לטבל את הסינטים הפנימיים או חיצוניים שלו בחלק מהסאונד של היורוראק,יש שלל מודולים שמאפשרים אפקטים על מקורות קול,קומפרסורים,איקיו,דיליי,ריברב ועוד שלל אפקטים.השמיים זה באמת הגבול.כאן מומלץ לבחור לפי טעם אישי,פשוט להאזין למודולים ברשת,אם יש ברשותנו מודול בתצוגה אתם מוזמנים לפנות אליינו לנסות אותו לפני קנייה אבל מומלץ ללכת אחרי מה שמדבר אליכם,תמיד יש מודול יותר טוב או פחות טוב או מודול שמכיל יותר אופציות או פחות,השאלה למה התחברתם מבחינת סאונד ואיזה כלי שמעתם שרציתם להוסיף לשרשרת שלכם,אם המחיר של המודול מתאים,זה הכיוון הנכון.מודולים מומלצים לשרשרת אפקטים - 
-זידיאספי של טיפטופ אודיו,מאוד מומלץ,בשימוש בהמון אולפני פוסט לסרטים ומשחקי מחשב.
-קלאודס,אלמנטס,סטרימס של מיוטבל אינסטרומנטס.
-סדרת הפיוזן של אריקה סינת עם שפורפרות להעשרה הרמונית ובלאק הול דיאספי.
פדלים של 4ms.
-סיילוניקס ריינמייקר של אינטליג'ל.
-שרשרת האפקטים של אודיו דאמג ושלל אפשרויות אחרות.



קונספט מערכת אורגנית - הרבה מאוד יוצרים בתחום היורוראק ומודולאר בכלל שואפים להגיע לפאץ אורגני שחי בפני עצמו ללא שום התערבות חיצונית של היוצר מלבד הפצפוץ הראשוני וכיוון ראשוני(כמובן שניתן גם פה ושם לגעת אבל העיקרון הוא שאין שליטה ואין נגינה על תוים,המערכת עושה הכל לבד,היצירה חיה בפני עצמה) בשביל זה מומלצים המודולים הבאים - 
-הטריגר ריוט של טיפטופ אודיו,סיקוונסר משוגע מאוד עם אפשרויות רנדום,קלוק שיפט ועוד.
-הספקטרל רזונטור של 4ms.
-הרזונטור של קוויגמן(אם תצליחו להשיג,נדיר יותר מחד קרן)
-הברנולי גייט של מיוטבל,מאוד שימושי להוספת גייטים רנדומליים.
-המטרופוליס של אינטליג'ל.
-מבחינת מקורות קול למעשה הכל כשר ואידיאלי למערכות אורגניות,המרכיב העיקרי במערכות כאלה הוא רמת הרנדומליות של המודולים וגם הבנת הפצפוץ בהתאם,עם כמה אוסילטורים של טיפטופ בשרשור אחד לתוך השני ניתן להגיע בהחלט לתופעות רנדומליות ביותר בלי מודול אחד בשרשרת כך שבמערכות אורגניות שכאלה השמיים הם אכן הגבול.



אני חוזר על עצמי הרבה כאן,בעיקר על מושג אחד,השמיים הם הגבול,זה הרעיון של מודולאר ולכן מומלץ להיתמקד מראש על מה אנחנו רוצים ליצור,מה משך אותנו לתחום מלכתחילה ומשם להיתקדם לפי תחושות פנימיות,מה חסר לך,מה עוד אתה רוצה לעשות בפאץ,האם זה עוד מקורות קול? האם זה מודולטורים,האם זה מפצלים או מווסתי עוצמה? אפקטים? צריך לזכור שבשביל להגיע למערכת שלמה צריך להתחיל ממודול בודד אז מומלץ להתייעץ ולקרוא היטב על כל מודול ולהכיר את המערכת שלך כמו שאתה מכיר את כף ידך כדי שלא תוציא סתם כספים מיותרים על אפשרויות שקיימות כבר במודולים שיש לך.

bottom of page